Dibutyl Adipate

Dibutyladipat er en syntetisk esterblanding af fedtalkoholen butylalkohol og fedtsyren kendt som adipinsyre. Denne alsidige ingrediens kan fungere som et blødgørende middel, opløsningsmiddel til UV-filtre og filmdannende middel. Den har en glat, smørende fornemmelse på huden, der forbedrer smørbarheden, en af ​​grundene til, at den er en populær tilføjelse til mange solcremeformler.
Anvendelsesniveauer af dibutyladipat i kosmetik spænder fra 0,005-8%, afhængigt af formular og æstetiske behov. Sikkerhedstest af denne ingrediens blev udført flere gange, hvor den seneste rapport blev afsluttet i 2012. Dibutyladipat anses for sikkert som det i øjeblikket anvendes i kosmetik.
Det beskrives som en klar, farveløs og lugtfri ingrediens med en olieagtig fornemmelse. Undersøgelser af denne ingredienss poretilstopningspotentiale har vist, at selv meget høje koncentrationer (op mod 80%) ikke forårsager dette problem. https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/ingredient-dibutyl-adipate.html?q=Dibutyl%20Adipate&fdid=ingredients