Talgknopper

Talgknopper
Find pakken her: Talgknopper
Find produkterne her:  Powder to mousse 50gCP Chemical peel 22% 30 mlRepair Salve 15 mlRich Face Cream SPF 30 50 mlA-retinoid 5% 30 ml & C-vitamin 10 ml

 

Hvad er talgknopper? Hvad er komedoner?

Komedoner og talgknopper er det samme. Ofte kaldes de for komedoner af lægen og talgknopper af alle andre.

Det er tilstoppede kirtler og porer der ophober talg. På næsen ses de oftest som en sort eller hvid plet, og kaldes ofte for en hudorm.

Hvorfor danner jeg talgknopper?
Talgkirtlen udskiller en blanding af fedtstofferne (triglycerider, voksestere, squalen og kolesterol) og cellulært affald, der udledes som talg gennem talgkanalen.

Talg hjælper med at danne hudens let fedtede overfladefilm; det hjælper således med at holde huden smidig og forhindrer hudens tab af fugt.

Talgkirtlerne er store ved din fødsel, krymper så i løbet af hele barndommen og kommer så igen i puberteten. Man kalder det for modning af kirtlerne. Dette sker med hjælp af mandlige hormoner, især testosteron.

Talgkirtlerne er derfor involveret i udviklingen af Acne Vulgaris, hudorme og talgknopper.

Er talgproduktionen farlig?
Talgen er vigtig for din hud for at holde sig smidig og fugtig. Samtidig indeholder talgen faktisk også både bakterie- og svampehæmmende midler, så det er faktisk ret smart.

Hvordan ser talgknopper ud?
Det kan være svært at se forskel på talgknopper og bumser, men en talgknop bliver ikke betændt.

De sidder ofte i ansigtet men kan faktisk dannes overalt på kroppen hvor der vokser hår. Altså alle steder undtagen håndflader og fodsåler.

Hvorfor får man talgknopper i ansigtet?
Du får flere talgknopper i ansigtet og hårbund, da vi har væsentligt flere talgkirtler i ansigt og hårbund. Så nemt er det faktisk. Grunden til hvorfor de dannes kan du læse om i et af de andre afsnit.

Talgknopper ved øjnene
Der findes flere forskellige hudlidelser der ligner talgknopper, og som dannes ved øjnene. Disse vil jeg ikke behandle i denne vejledning. Almindelige talgknopper behandler jeg længere nede under behandling.

Xantelasma, er store og ofte gullige, og mest siddende på øjenlåg og eller ved øjenkrog. Xantelasma skal du skal få din hudlæge til at se på.

Bygkorn, som også er en inflammation kommer af tilstoppede porer. De går i sig selv igen ellers er øjendråber en mulighed. Ellers kontakt læge.

Milier, små hårde indkapslinger af døde hudceller. Kommer ofte i små klaser og er for det meste meget små. Disse kan ikke trykkes og skal i værste tilfælde fjernes fysisk af en dygtig kosmetolog. Milier kan også komme på kinder og andre steder i ansigtet.

Kan jeg selv fjerne talgknopper?

Du kan sagtens fjerne dem selv. Med de korrekte produkter vil du både fjerne dem og sikre at der ikke dannes nye. Du kan hjælpe dem på vej med en komedonske, men inden, bør du læse mit afsnit om dette aggregat.

Hvad gør en komedonske? Hvad gør en komedonnål?
Der findes også en komedon ske, der i gamle dage var en meget lille ske med et hul i midten. Denne kan man så trykke med på hudormen og i hullet kan den lille hudorm så komme op. I dag er det ofte en løkke af stål, men proceduren er den samme.
Minus ved disse komedon-redskaber er at du kan lave vævsskade, hvis du ikke er meget forsigtig. Og du stopper ikke dannelse af nye komedoner.

Kan jeg fjerne talgknopper ved at presse med fingrene?
Åhhhh hvor kan det friste at presse disse hudorme og talgknopper ud. Du skal dog være yderst forsigtig, da du hurtigt laver mere vævsskade end hvad godt er.

En god regel er at du må presse med lillefingrene, men ikke mere end dette. Min anbefaling er dog kun at bruge produkter, de skal nok virke over tid og så sker det hele uden frygt for skader.

Virker hudormestøvsuger?
Ja jeg har set dem, og ideen er da rigtig sjov. Jeg har endda selv prøvet flere forskellige, endda en udviklet til klinikbrug med en kæmpe motor ved siden af.

Den på klinikken virkede faktisk på toppen af hudormen, men desværre ikke i dybden. Der ud over kom de jo igen, desværre.

De små jeg har testet til hjemmebrug er vist mere for sjov. Ingen af de testede virkede efter hensigten. Og der var ingen rådgivning for at hudormene ikke skulle gendannes.

Virker masker mod hudorme og talgknopper?
Jeg har set videoerne og billederne. Jeg har testet flere, men lige meget hvilken klient jeg har testet på, er det aldrig lykkedes mig at lave de samme billeder eller effekt som reklamerne viser. Så for mit vedkommende er svaret nej.

Skal jeg bruge creme mod talgknopper?
Der findes både cremer og sera der kan opløse dine talgknopper, men det er lige så vigtigt at vi også får hæmmet produktionen af nye talgknopper. Så svaret er klart et ja, der findes masser af cremer med virkemidler mod talgknopper, men husk endelig også at forebygge så de ikke kommer igen. Til dette skal du bruge en rig lækker creme, som Raz Skincare Rich

Hvordan behandler man talgknopper på en baby?
Talgknopper kan også dannes på babyer, i dette tilfælde vil de oftest gå i sig selv i løbet af barnets første leveår.

Får jeg talgknopper grundet min kost?
Talgknopper har meget lidt eller intet med din kost at gøre. Det er selvfølgelig altid godt med en sund og varieret kost, men der findes ingen beviser for at til eller fravalg af enkelte kosttyper, giver mindre eller flere talgknopper, men der er ingen videnskabelig belæg for at en ændret kost vil kunne fjerne eller give talgknopper.

Ændrer talgknopper sig med alderen?
Talgknopper ændrer sig ikke med vores alder. Vores hud ændrer sig, og det kan sagtens afstedkomme flere talgknopper for nogle og færre for andre.

Det er nok mere essentielt at følge med i hvordan din hud har det. Så bør du kunne gå igennem livet uden de store gener.

Hvordan behandler man talgknopper? – de her produkter skal du bruge


Talgknopper i ansigtet

Morgenrutine – rækkefølge og brug


1. Raz Skincare Powder to Mousse
Ved blot at bruge denne rens morgen og aften i 30 sekunder, vil den med tiden dræne dine porer og stille og roligt fjerne de opløste tilstopninger. Den skummer op så snart dine hænder er våde.

2. Raz Skincare C-vitamin
Fugtgivning til din hud, så den holdes så smidig som muligt, C-vitaminer og andre virkestoffer sikre at eventuelle misfavninger i huden minskes. Påføres hele ansigtet.

3. Raz Skincare Rich Face Cream
Denne rige ansigtscreme indeholder både virkemidler mod dannelse af nye talgknopper men vil også være med til at gøre fjernelsen af de der bryder frem nemmere.

Aftenrutine – rækkefølge og brug

1. Raz Skincare Powder to Mousse
Ingen anden rens, den fjerner også nemt din makeup.

2. Raz Skincare A-retinoid
Påfør hver aften efter rens. Du kan med fordel også påføre C-vitamin lige inden A-retionid, men du skal som minimum bruge A-retinoid. Det er nemlig A-retionid som opløser de tilstopninger som giver dig talgknopper samt de talgknopper, som du allerede har.

3. Raz Skincare Repair
Sov med Repair Salve – på denne måde giver du din hud fedt, så den ikke selv overproducerer det. Dette behøver muligvis kun at ske de første par uger, til du er kommet af med dine talgknopper, derfor lægger jeg også kun en Mini Repair 15ml. med i pakken.

Øvrig behandling
Raz Skincare Cp Chemical Peel
Peeling 1-3 gange om ugen. Jeg anbefaler Raz Skincare Cp Chemical Peel, da det høje indhold af syre, mineraler og virkestoffer, vil hjælpe dig med de tilstopninger du har i huden. Påfør i tyndt lag og vent 10 minutter inden afvaskning.

Talgknopper på kroppen

Jeg har endnu ikke lavet en decideret pakke til brug ved talgknopper på kroppen, men herunder finder du mine anbefalinger. Du kan sagtens købe produkterne enkeltvis.

Morgenrutine – rækkefølge og brug

Vand eller mild Body Wash
Vask kun med vand, og hvis det er muligt, så spring gerne badet over, så huden ikke unødig bliver udtørret. Skal du vaskes, så brug en mild sæbe som Body Wash.

Raz Skincare Hh
Fugtgiver til din hud, så vi holder huden så smidig som muligt. Påføres kun på de udsatte steder.

Raz Skincare Body Lotion Denne fede rige creme er for at holde så meget fugt i din hud som muligt. Selv om dit tøj tørrer huden ud, vil cremen hjælpe dig.

Aftenrutine – rækkefølge og brug

Hver aften efter rens, måske bruger du også Hh om aftenen, men som minimum skal du bruge A-retinoid, da det er det der opløser den tilstopning der giver talgknopper men også det der opløser de allerede eksisterende.

Raz Skincare Repair Salve
Overvej at bruge en mere fed salve om natten. Jeg anbefaler min Repair Salve som du kommer oven på A-retinoid.

Øvrig behandling
Raz Skincare Mint Scrub
Skrub området 3 gange ugentligt efter et langt bad. Huden skal være varm og våd. Kom 1-3 teskefulde Mint Scrub på en vaskeklud og skrub området godt og grundigt i 1-3 minutter. Skylles og duppes tørt.

Du skal væbne dig med mere tålmodighed med talgknopper på kroppen, men de skal nok gå væk med tiden. Ansigtet er et mindre område, og derfor bruge jeg også flere virkemidler til dette område.

Kosttilskud der kan hjælpe mod talgknopper

20mg. Zink Citrat morgen og aften i den første måned, derefter bare om morgenen.

Hvornår ser jeg forbedringer på mine talgknopper

Husk at vi alle er forskellige, hos nogle tager det 30 dage, hos andre 3 måneder, inden huden er helet og pæn igen. Ja du kan få opblomstringer på vejen, men i mine 16 år har denne behandling ikke svigtet.

Jeg har samlet de produkter du bare må have i en pakke, og givet dig en god pris.

Ved svære tilfælde – søg altid læge.

Knus Raz