Perioral Dermatitis

Perioral Dermatitis
Find pakken her: Perioral Dermatitis


Hvad betyder Perioral Dermatitis?

Jeg må dele det op for at svare. Perioral er dannet af ordene peri, som betyder omkring og oral, der betyder mund. Dermatitis betyder inflammation eller eksem. Perioral Dermatitis betyder altså eksem eller inflammation omkring munden. Tænk på navnet Atopisk Dermatitis, der er almindelig eksem, eller Dermatitis Plantaris Sicca, der oversat betyder eksem-fod-tør. Altså en tør eksem under foden. Og så har vi vist haft latin nok for i dag.

Hvad er Perioral Dermatitis?
Irritationer omkring munden som kommer som små sår, skællende og røde udslæt. Ofte startende som små knopper. Området kan være kløende og der kan sagtens være pus i knopperne, men andre gange udvikler knopperne sig til åbne sår.

Hvad er symptomerne på Perioral Dermatitis?
Irritationer omkring munden som kommer som små sår, skællende og røde udslæt. Ofte startende som små knopper. Området kan være kløende og der kan sagtens være pus i knopperne, men andre gange udvikler knopperne sig til åbne sår. Hvis der også opleves væskeansamlinger og rødne, så er den helt sikker. Det du ser på er Perioral Dermatitis.

Hvor sidder Perioral Dermatitis?
Typisk området omkring munden eller som anden irritation, siddende omkring mund, næse, hage og kæber. Enkelte tilfælde kommer irritationen omkring øjnene og kaldes så for Periorbital Dermatitis. Ok lidt latin kom der ind igen.

Periorbital Dermatitis sidder omkring øjnene, ikke i øjnene. Oplever du irritationer i øjnene skal du straks søge læge.

Hvad er forskellen mellem rosacea og perioral dermatitis?
Det kan være svært at se forskel på Rosacea og Perioral Dermatitis. De kan sagtens ligne hinanden, men ved perioral dermatitis forekommer der ikke telangiektasier (sprængninger i blodkarrene), og udfordringen sidder mere tæt ved næse og mund og har sjældent de store rødmende områder. Ved Rosacea kommer der også ret sjældent sår og væskeansamlinger.

Er du det mindste i tvivl så læs også min vejledning om Rosacea og se om det giver mere mening for dig.

Hvad er forskellen mellem Akne og Perioral Dermatitis?
Forskellen mellem Akne og Perioral Dermatitis er, at Perioral Dermatitis ikke er lukkede komedomer og forekommer ikke i panden eller på næseryggen. Akne udvikler sig ikke til samme åbne irritationer som åbne sår – som Perioral Dermatitis ofte gør. Er du i tvivl så læs min vejledning om Akne Vulgaris lige her.

Hvem får Perioral Dermatitis?
Perioral Dermatitis rammer yngre kvinder 90% mere end mænd. Incidensen, eller hyppigheden, er 0,5 – 1%, så oplever du Perioral Dermatitis er du nok en yngre kvinde.

Hvorfor får man Perioral Dermatitis?
Man kender ikke den egentlige dermatologiske årsag til Perioral Dermatitis. Men vi kan dokumentere at perioral dermatitis ofte hænger sammen med en kontaktirritation, evt. Colgate tandpasta, som har et skummemiddel som enkelte ikke tåler. Du kan også få Perioral Dermatitis af parfume i makeup eller cremer.

Vådservietter, renseprodukter, binyrebark homon og læbepomade med smag kan alle være udslagsgivende for Perioral Dermatitis. Men Perioral Dermatitis kan også komme af sygdom, især Tarmsygdommene Morbus Chrohns / Colitis Ulcerosa giver Perioral Dermatits. Tendensen for Perioral Dermatitis øges i den kolde periode da flere og flere bruger næsespray og indeklimaet bliver mere og mere tørt, jo mere vi varmer vores bygninger op.

Det kan godt læses som at alt i livet giver Perioral Dermatits, men i langt de fleste tilfælde er det kontakt irritation og ret nemt at ordne. Jeg har selvfølgelig lavet en pakke til dig, så du nemt kommer din Perioral Dermatits til livs.

Er der noget jeg skal undgå, hvis jeg har Perioral Dermatitis?

Hvad skal du undgå for Perioral Dermatitis? Hvis du vil undgå Perioral Dermatitis skal vi finde din trigger, det kan være både fysisk og psykisk. Det værste du kan gøre ved Perioral Dermatitis er at bruge hormon creme, som blot forværrer din perioral dermatitis eller holder din hud passiv.

Stress, Sygdom, Næsespray, Parfume (tjek din makeup), cremer, vådservietter, renseprodukter, homoncremer, soldyrkning, læbepomade med smag/duft, skummemiddel i tandpasta, hormonel ubalance og derfor også graviditet.

Den største synder jeg oplever er nok renseprodukter og det første jeg vil bede dig ændre er nok din rens. Overvej Raz Skincare Cleansing Mask, til alt rens også til fjernelse af makeup.

Kan Perioral Dermatitis skyldes stress?
Perioral Dermatitis kan sagtens skyldes stress i dit liv. Det behøver ikke være stress på jobbet, men ændringer i dit liv, eller pressede situationer i dit liv. Stress påvirker dit homonniveau og da ubalance i homonniveauet, er en trigger for Perioral Dermatitis, kan stress altså give dig Perioral Dermatitis.

Smitter Perioral Dermatitis?
Perioral dermatitis smitter ikke og er relativ nemt at behandle med Raz Skincare Perioral Dermatitis behandling. Den har jeg beskrevet længere nede.

Perioral dermatitis og Makeup
Du kan have lyst til at dække området med makeup, men vær sikker på at det er så mildt om muligt, og helt uden parfumestoffer. Er det crememakeup må de desuden ikke indeholde mineralske olier, så som parapinum liquidium, petrolatum liquidium og lign. Lyder navnet af Parafin eller Petrolium, så sig nej tak.

Kan Perioral Dermatitis forsvinde af sig selv?
Perioral Dermatitis kan sagtens forsvinde af sig selv, men den kommer ret ofte retur med større styrke. Dette er fordi du måske stadig er i ubalance i din hud eller du stadig udsætter din hud for det produkt der irriterer din hud.

Perioral dermatitis og kost? Kan jeg spise mig fra Perioral Dermatits?
Der findes rigtig mange sider på nettet der fortæller om forskellige kostråd; at antiinflammatorisk kost er fantastisk, og at sukker giver Perioral Dermatitis. Gluten og mælk får også skyld for Perioral Dermatitis og alskens dårligdomme, men lad mig understrege at der findes ingen kliniske beviser for dette.

Der findes ingen kliniske beviser for at kost helbreder Perioral Dermatitis.
Jeg får helt lyst til at skrive ingen med versaler.

Faktisk findes der masser af beviser på at det intet har at gøre med din Periorale Dermatits.

Hvordan behandler jeg Perioral Dermatitis?

Stop alt kontakt som du tænker kan irritere dit udslæt. Det kan sagtens være noget, som du har brugt i mange år, men som du ikke længere kan tåle.

Vær så blid ved området som muligt og gør hvad du kan for at give det ro og hvile.

Da huden er irriteret som ved Atopisk Eksem er kuren lidt set samme, bare endnu mere blid og mild. Du kan springe over til min eksemkur her.

Behandling af Perioral Dermatitis – de her produkter skal du bruge, da det ikke burde tage længe har jeg valgt små produkter så det bliver så billigt som muligt.

Morgen

1. Raz Skincare Powder to Mousse
Jeg ville bruge denne rens hver morgen, for at rense så mildt som muligt, jeg vil ikke bruge den som maske, men vask mildt max 30 sek. På denne vis får du både renset området og tilført en masse vitaminer og mineraler.

2. Raz Skincare Hh
Denne hyaluronsyre vil hjælpe din hud til at holde på så meget fugt som overhovedt muligt. Dette vil bevirke at du nemmere heler op og at peptider kan danne nye og raske hudceller. Den er kun med i en lille 10ml. Da din forbedring gerne skulle ske hurtigt.

3. Raz Skincare Face Cream Calm

Jeg vil til enhver tid anbefale Raz Skincare Face Cream Calm. Den er netop sammensat til irriteret hud, kontakteksem og perioral dermatitis. Den grønlige farve vil fjerne rødmen, og den skal arbejdes ind i huden til farven er væk. De små poser, har til 3-5 dage hver, så der er rigeligt til at nå i mål med din behandling.

Er du mest til de helt rene olier, vil jeg anbefale en mild hybenkerne olie, Raz Skincare Rh, som intet har i sig ud over den rene koldpressede olie.

Aften

1. Raz Skincare Powder to Mousse
Hver aften for at rense så mildt som muligt – max 30 sek. Den skal nok fjerne evt. makeup, så du skal ikke bruge nogen anden rens end denne. Det er den samme som om morgenen.

2. Raz Skincare Repair
Denne salve sover jeg selv med hver eneste nat – og ja, den får mig til at glinse som en glaseret juleskinke. Men tro mig når jeg fortæller dig, at du ikke vil være foruden, når du oplever, hvordan den hjælper din hud. Da jeg regner med at du er hurtigt ovre din Peioral Dermatitis og har derfor valgt kun at ligge en Mini Repair 15ml. i pakken.

Hvornår ser jeg forbedringer på min Perioral Dermatitis?

Jo før vi får ændret din huds rutine jo før går det i sig selv. De fleste oplever store forandringer allerede efter 3 dage.

Kosttilskud der kan hjælpe mod Perioral Dermatitis

Jeg har lavet en liste med de kosttilskud jeg mener, vil kunne hjælpe dig. Jeg sælger ikke selv vitaminer, så der må du selv søge en forhandler.

Spectro – eller en anden multivitamin
Mega B Stress – hud, hår negle
Zink Citrat 20 mg – bekæmper bakter og inflammation
Ultra Omega – optimale fedtsyre”

Jeg har samlet de produkter du bare må have i en pakke, og givet dig en god pris.

Ved svære tilfælde – søg altid læge.

Knus Raz

Vil du læse mere, eller se hvorfra jeg får min viden, så er her nogle af de artikler, jeg mener er mest vidensdelene.

Perioral dermatitis: a single‐center retrospective analysis of the clinical presentation of 1032 patients
Perioral Dermatitis
Granulomatous Periorificial Dermatitis
Induction of Rosaceiform Dermatitis During Treatment of Facial Inflammatory Dermatoses With Tacrolimus Ointment
Dr. Sajjad Rajpar
Management of Perioral Dermatitis
Perioral dermatitis