Strækmærker

Strækmærker
Find pakken her: Strækmærker
Find produkterne her: Repair Salve 100 ml & E-vitamin 30 ml

Hvad er strækmærker?

Striae cutis atrophicae eller striae cutis distensae (af latin Striae = at strække, cutis = hud, atrophicae = atrofisk, distensae = strækt). Strækmærker kaldes også Striae gravidarum.   

Strækmærker opstår i læderhuden (dermis) – det elastiske midterste lag, der hjælper huden med at bevare sin form. Ingen strækmærker vil kunne dannes, så længe huden støttes af dermis. Udstrækning af huden spiller en større rolle – hvad angår, hvor strækmærkerne opstår, end i hvilken retning de løber. Strækning alene er ikke årsagen til strækmærker. Strækmærker kan dannes alle steder på kroppen. Men de områder, man ser angrebet mest, er selvfølgelig hvor strækninger i huden oftest sker, enten ved fedme, hurtigvoksning i puberteten, bodybuilding eller graviditet.

Den egentlige årsag til strækmærker er at huden ikke når at danne kollagen og elastenfibre nok til at følge med i den hurtigt voksende masse under huden. Bindevævet i læderhuden kan derfor ikke følge med når huden udstrækkes og resulterer i at læderhuden revner, og derved er et strækmærke dannet.

Hvordan ser strækmærker ud?
Strækmærker fremtræder som rødlige eller lilla linjer i huden. De fleste gravide der oplever strækmærker oplever at de falmer til en lysere farve efter fødslen.
Hvornår får man strækmærker? Op mod 75% af alle kvinder udvikler til en vis grad strækmærker under graviditeten (Striae gravidarum). De pådragende hormonelle niveauer som følge af graviditet betyder, at strækmærker normalt kan opstå i graviditetens 6. eller 7. måned, som er det tidspunkt, hvor huden udstrækkes mest.
Hvorfor får man strækmærker på lårene/ryggen? Det er det samme som man oplever under graviditet, hvis du vokser hurtigere end huden kan følge med. Enten i din voksealder eller under voldsom øgning i vægt, både ved styrketræning og ved overvægt.

Så de kommer dels på grund af fysiske faktorer som strækning af huden og dels på grund af hormonelle faktorer, hvor steroider fra binyrerne, østrogen og relaxin påvirker hudens elastiske fibre. Derfor ses de ofte hos unge.

Hvornår bliver strækmærker hvide?
Nye strækmærker bliver lysere med tiden, ofte kan de nærmest forsvinde inden for 6 måneder efter de er dannet.

Hvordan kommer man af med strækmærker?

Kan man fjerne strækmærker? Der er ingen behandling der dokumenteret fjerner strækmærker når de først er opstået. INGEN! Det er jer, mine mange følgere, der siger at I næsten har fjernet jeres strækmærker med en blanding af Raz Skincare Repair og Raz Skincare E-vitamin som i smører på, både når de lige er kommet og efterfølgende i op til 6 måneder efter fødsel.

Hvordan undgår man strækmærker?
Fysisk aktivitet og træning modvirker overvægt og bidrager til at stramme huden op. Regelmæssig motion og træning kan måske gøre strækmærkerne mindre synlige.
Hvordan undgår man strækmærker under graviditet? Det bedste man kan gøre er at undgå overvægt inden graviditet og forsøge at undgå stor vægtstigning under graviditeten. Der findes ingen behandling under graviditeten, som er dokumenteret virkningsfuld.

Der bliver brugt talrige cremer, balsamer, olier som Raz Skincare E-vitaminog Repair i forsøg på at forebygge strækmærker. Undersøgelser har imidlertid ikke kunnet påvise en 100% sikker effekt af disse behandlinger på strækmærker.

Kan man tatovere på strækmærker?
Ja det kan du godt, det kaldes en kosmetisk tatovering. Kosmetiske tatoveringer bruges til at camouflere skadet hud, der har mistet sit naturlige pigment. Sådanne tatoveringer kan laves oven på ar og strækmærker men også synligheden af strækmærker, åreknuder og større brandmærker kan mindskes af en kosmetisk tatovering.
Er strækmærker arveligt? Tendensen til at udvikle strækmærker er arveligt, så man har en større tendens til at udvikle strækmærker, hvis ens mor f.eks. også har strækmærker

Behandling af strækmærker – de her produkter skal du bruge

Får du strækmærker – er de kommet for at blive. Der findes ingen dokumenterede cremer, der heler strækmærker. Visse laserbehandlinger har vist sig virksomme. Men de er meget bekostelige og der er ikke nogen sikkerhed. Der findes i dag ingen dokumenteret behandling af strækmærker, der fjerner dem.

Alligevel skriver I, brugerne af mine produkter, igen og igen, at I blander Repair og E-vitamin sammen, og masserer det på jeres strækmærker morgen og aften – og I får eftersigende de vildeste resultater. Det giver mening, hvis strækmærkerne er nye, men på den anden side, vil nye strækmærker altid blive mindre synlige med tiden. 

Fortsæt endelig det gode arbejde med E-vitamin og Repair.

Hvornår ser jeg forbedringer på mine strækmærker?

Hvis dine strækmærker er helt nye ser du forbedringer inden for 6 måneder. Du bør holde hele området fri for sol det første år, dette gør også strækmærkerne mindre synlige.

Jeg har samlet de produkter, som I fortæller mig, at I bruger til en god pris.

Knus Raz