Hænder der sprækker

Hænder der sprækker
Find pakken her: Hænder der sprækker
Pakken indeholder: Hand Cream 75 ml, Repair salve 100 ml & Lavender body scrub 200g

Tørre hænder der sprækker – hvorfor gør de det?

Der er to årsager til at dine hænder kan være udsatte, den ene er eksem den anden er vand.

Ved begge kan der opstå fissurer. Fissurer er de små revner du kan opleve i din hud. De er ofte små og de er ofte dybe nok til at huden svier og somme tider bløder eller væsker.

De mange daglige gange dine hænder er i kontakt med vand, er noget af det, der udtørrer huden allermest. Hver gang du renser hænderne under en varm vandhane, eller bare gør dem våde, vil huden udtørre. Hvis du samtidig bruger en hvilken som helst type af sæbe vil sæben være endnu mere skyld i at alt fedtstof og naturlig olie, vil blive fjernet fra din hud.

En weekend i haven med våd jord er lige så skyldig som for meget håndvask. Men et tørt klima kan præcis det samme, bare husk tilbage på turen hjem fra stranden. Sandet har ofte gjort alt hud knastør.

Huden har behov for fedtstof for at holde sig smidig. Så snart huden er våd, med eller uden sæbe, vil fedtstoffet binde sig med vandmolykylet og afvaskes eller fordampe sammen med vandet.

Din tørre hud er nu væsentlig mere udsat for eksem og at den sprækker. Bare en almindelig bøjning af en finger, kan få de små sprækker til at opstå, det kan være yderst smertefuldt.

3 ting du aldrig må gøre hvis du har tørre hænder der sprækker.
Vask aldrig hænderne længe.
Vask aldrig i varmt vand.
Klø og riv aldrig i den tørre hud.

3 ting du altid skal huske, hvis du har tørre hænder der sprækker.
Tør hænderne grundigt efter vask.
Brug håndcreme efter hver håndvask.
Brug fed salve inden du skal ud.

Jeg har ekstremt tørre hænder – er der noget, jeg skal undgå?
Hvis du har sprækkede hænder med mange fissurer skal du undgå at forværre situationen. Har du eksem, er det vigtigt at stoppe eksemen, er du bare tør, skal du undgå at forværre udtørringen.

Kan tør hud på hænderne give kløe?
Tørhed på hænderne kan give irritationer og ikke mindst en lille nivende smerte, der ofte opleves som kløe. Husk en fed creme og salve, så bliver det hurtigt godt igen.

Skal man bruge olie på tørre hænder der sprækker?
Olier kan sagtens bruges i bekæmpelsen af tørre hænder. Der findes både fede og tørre olier, det man mener med tørre olier er at de trænger hurtigt ind. Hvis du ønsker at bruge olie, skal du derfor finde en tør olie.

Skal man bruge creme på tørre hænder der sprækker?
Du skal så meget bruge fede cremer og salver til dine tørre sprækkede hænder. Gerne flere gange om dagen og især efter hver en kontakt med vand.

Jeg bruger handsker udendørs, og alligevel oplever jeg tørre hænder?
Handsker er en rigtig god ide, når du skal ud i koldt vejr. Det eneste der er vigtigt er at de ikke er fugtige eller våde. Hvis de er, vil de kun forværre din situation.

En god ide er at have to par handsker og gerne nogle der kan vaskes. Så kan du altid have et par tørre handsker og du skal ikke bekymre dig om de bliver lidt fedtede indeni af alt den fede salve eller håndcreme.

Jeg er gravid og har meget tørre hænder – hvilke produkter må jeg bruge?
Hvis du er gravid og får tørre hænder skal du blot kigge på indholdsfortegnelsen af de produkter du ønsker at bruge. Du har sikkert en liste over de ingredienser du ønsker at undgå, og dem skal du selvfølgelig kigge efter.

Jeg er ikke selv faldet over produkter i håndkøb, der er målrettet tørre hænder, som har et indhold som sundhedsstyrelsen ikke anbefaler til gravide.

Har jeg mon eksem?

Dine sprækkede hænder kan sagtens skyldes eksem. Hvis det er eksem, så er det sikkert noget du oplever ofte. Ved kontakteksem skal kontakten selvfølgelig ophøre, og eksemen vil forsvinde. Ved atopisk hud eller børneeksem, vil jeg meget gerne rette din opmærksomhed mod min vejledning om Atopisk hud.

Skal jeg gå til lægen med mine hænder der sprækker?
I enkelte tilfælde er patienten så angrebet at du skal have lægens hjælp. Lægen behandler ofte med hydrokollid. Hydrokolloid er en fugtbevarende sårbandage, som bruges til mange forskellige sårtyper. Du kan købe dem i håndkøb.

Andre gange vil lægen behandle med 2% lapis, men det vil jeg ikke komme ind på her, det skal lægen klare.

Behandling af hænder der sprækker – de her produkter skal du bruge


1. Raz Skincare Ai
Da hænder der sprækker ofte også er angrebet af eksem vil jeg altid behandle morgen og aften med Ai. Gør hænderne våde med Ai og lad det tørre ind. Ja det svier helt vildt. Da det ikke er alle der har eksem, er Ai ikke med i pakken og skal tilkøbes.

2. Raz Skincare Repair
Morgen og aften efter Ai, vil jeg tage min Repair og dryppe 2-3 dråber E-vitamin i, og påføre dette til dine hænder. Evt. kan du bruge et par bomuldshandsker, hvis du er nervøs for at fedte. E-vitaminen er kun til dig med de helt store sår og fissurer, så E-vitaminen er ikke med i denne basispakke, så den skal tilkøbes.

3. Raz Skincare Hand Cream 
En god håndcreme efter hver gang dine hænder føles tørre eller efter hver håndvask er essentielt for din pleje. Den jeg har med i pakken er en hurtigt indtrængende håndcreme der absorberes hurtigt og

Øvrig behandling

Raz Skincare Lavendel Scrub
Du kan optimere din behandling ved at fjerne de døde hudceller. Dette gøres mildt og effektivt med min Lavendel Scrub. Vask hænderne grundigt med Lavendel Scrub (minimum 5 minutter). Skyl i koldt vand og dup dem tørre, inden videre behandling.

Hvornår ser jeg forbedringer på mine hænder der sprækker?

Hvis du følger alle mine anbefalinger, bør du opleve forbedring efter 2-3 dage. I svære tilfælde kan der gå op til 14 dage for sammenvoksningen er blevet optimal.

Jeg har samlet de produkter du bare må have i en pakke, og givet dig en god pris.

Ved svære tilfælde – søg altid læge.

Knus Raz