Polysorbate 20

i hudpleje tilhører polysorbat 20 en gruppe af rensemidler, der oftest stammer fra laurinsyre, som er et mellemkædet triglycerid (en type fedtsyre), der findes i kokosnødder.
Polysorbater til hud fungerer som emulgatorer og har milde overfladeaktive egenskaber; nogle polysorbater er afledt af fødevareingrediensen sorbitol, som forekommer naturligt i mange frugter, mens andre har en fedtsyrekomponent.
Udover anvendelsen i både leave-on og skylle-off hudplejeprodukter, bruges polysorbat 20 også som fødevaretilsætningsstof for at skabe en "spredning" fornemmelse (såsom i kølende myntedråber). På grund af dets stabilitet bruges det også i lægemiddelleveringssystemer til oral medicin for at hjælpe med at holde dem stabile i nærværelse af fordøjelsesenzymer.
Selvom der har været nogle bekymringer om sikkerheden ved polysorbat 20, men det uafhængige panel for Cosmetic Ingredient Review har fastslået, at det er sikkert som brugt i kosmetik. Den højeste koncentration af polysorbat 20 som anvendt i kosmetik er i spraydeodoranter, hvor det anvendes i en koncentration på 4%. https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/ingredient-polysorbate-20.html?q=Polysorbate%2020&fdid=ingredients