Distarch Phosphate

Distivelsfosfat er en naturlig ingrediens, der bruges i kosmetik som et antiklumpnings- og bindemiddel. Dette stivelsesderivat kommer fra esterificering af fødevarestivelser, inklusive dem, der stammer fra tapioka, ris og majs.

Ud over dets anvendelse i kosmetik er distivelsesfosfat et almindeligt fødevaretilsætningsstof, der bruges i produkter som tortillas, tørre kornprodukter og pasta for at tilføje tekstur og give kostfibre. Den amerikanske fødevare- og lægemiddeladministration har givet distarchfosfat dens generelt anerkendte som sikker sondring som et fødevaretilsætningsstof.

Den maksimale koncentration af brug af stivelsesfosfat i leave-on kosmetik er 7,5%. I sin rå form er det et hvidt eller næsten hvidt pulver eller granulat. Sammen med dens primære roller som binde- og antiklumpningsmidler kan denne stivelse også hjælpe med at reducere en fedtet eller klæbrig fornemmelse, som nogle emulsioner har, og kan forhindre vandopløselige ingredienser i en formel i at fordampe for hurtigt. https://www.paulaschoice.co.uk/distarch-phosphate/ingredient-distarch-phosphate.html