Tocopherol

Tocopherol er navnet på en af ​​fire former for vitamin E. Disse fire former er d-alpha-tocopherol, d-alpha-tocopherol acetat, dl-alpha tocopherol og dl-alpha tocopherol acetate. Præfikset "d" angiver, at produktet stammer fra naturlige kilder, såsom vegetabilske olier eller hvedekim; hvorimod "dl"-præfikset angiver, at vitaminet blev skabt ud fra en syntetisk base.
Forskning har vist, at naturlige former for E-vitamin er mere effektive end deres syntetiske modstykker, men begge har antioxidantaktivitet. Du vil oftest finde E-vitamin opført som tocopherol eller tocopherylacetat på ingredienslisten.
E-vitamin er en naturligt forekommende komponent i sund hud og dens næstmest udbredte antioxidant bag ascorbinsyre (C-vitamin). Det tilbyder betydelige antioxidantegenskaber til at hjælpe med at beskytte mod forurening og andre miljømæssige stressfaktorer, der ellers ville svække huden og forårsage uønskede ændringer.
I hudplejeformler fungerer E-vitamin også som en god støtteingrediens. For eksempel, i C-vitaminprodukter vil E-vitamin donere en nøgleelektron, som C-vitamin (som ascorbinsyre) har brug for for at stabilisere sig selv. E-vitamin fungerer også godt sammen med andre antioxidanter såsom rosmarin, ferulinsyre og aminosyren taurin.
Påstande om at bruge vitamin E til at forhindre ardannelse, når huden er såret, er endnu ikke blevet bekræftet af offentliggjort videnskabelig forskning.
Vitamin E (tocopherol) kan synligt forbedre hyperpigmentering, når det bruges i en koncentration på 1%. Typisk bruges mindre mængder i hudpleje til fordel for antioxidanter og for at hjælpe med at bevare stabiliteten af ​​sarte ingredienser.
Tocopherol, som bruges i hudpleje, leveres næsten altid som en olie, da det blandt andet stammer fra kilder som soja, risklid eller hørolier. Den har en karakteristisk gul til guld eller endda lysebrun farve og subtil lugt. Afhængigt af leverandøren kan tocopherol dog også være klar (gennemsigtig) til bleggul. Det vil oxidere og blive mørkere i farven fra eksponering for luft og lys. https://www.paulaschoice.dk/da/tocopherol/ingredient-tocopherol.html