Sodium Hyaluronate (High)

Hyaluronsyre dannes i din binyrebark, og kroppen bruger det til at binde vand. Du består som bekendt af 70% vand og det skvulper ikke, når du går, hvilket er ret smart. Der er f.eks 1% hyaluron i dine øjne, og mere i dine led og organer end i dine muskler. Jo ældre vi bliver, jo mindre danner vi selv, og da en gennemfugtet hud ikke er lige så vigtig for kroppen som fugt til hjernen eller andre organer, så er det huden der bliver prioriteret til sidst. Det kommer til udtryk ved en tør hud med fine, tørre linjer – men det kan vi heldigvis afhjælpe med min Hh.

Hyaluron kommer i forskellige kemiske kædebindinger på mellem 400 til 2000 KiloDalton, eller kDa. KiloDalton er måden vi vejer atommasseenheder. Det er altså vægten eller massen på partiklerne af atomar størrelse. Lad mig bare sige, at det er virkelig småt, men også virkelig vigtigt, for det bestemmer, hvordan hyaluronen opfører sig i din hud.

Hyaluron deles i den korte binding på omkring 400 dKa, den mellemste på omkring 1100 dKa og den lange på omkring 2000 dKa. Jeg vil have en hyaluron sammensætning så tæt på den, der dannes af kroppen selv, da denne vil have de bedste forhold til at virke optimalt for din hud. Derfor har jeg valgt: 0,6% af den lange for at danne en barriere og udglatte de fine linjer.