Sodium Chloride

Natriumchlorid er mere populært kendt som almindeligt bordsalt. Det bruges primært som binde- og/eller fortykningsmiddel i hud- og hårplejeprodukter (især shampoo) og lejlighedsvis som slibemiddel i saltskrubbeprodukter. I sin rå form er det et hvidt, krystallinsk fast stof.
Med hensyn til dets mest almindelige brug som fortykningsmiddel, er her nogle sjove fakta: Salt bruges almindeligvis til at fortykke vandfasen (også kendt som den vandige) fase af shampoo, kropsvask og ansigtsrens uden sæbe. Det er en billig og yderst effektiv, alsidig ingrediens, der indgår i adskillige typer kosmetik.
På trods af rent salts potentiale til at dehydrere huden, eliminerer de mængder, der bruges i hudpleje og andre tilstedeværende ingredienser, dette problem. Som sådan anses natriumchlorid i vid udstrækning for at være ikke-irriterende og ikke-tørrende som brugt i kosmetik.
Den amerikanske fødevare- og lægemiddeladministration har sat natriumchlorid på sin liste over stoffer, der anses for at være almindeligt anerkendt som sikre. Faktisk er der ingen begrænsninger for, hvor meget af det kan bruges i kosmetik, selvom det tydeligvis ikke bliver brugt i nærheden af ​​en 100% koncentration! https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/ingredient-sodium-chloride.html?q=Sodium%20Chloride&fdid=ingredients