Silica

Silica er et mineral, der findes rigeligt i sandsten, ler og granit, såvel som i dele af planter og dyr. Silica kan også fremstilles syntetisk, med begge former rutinemæssigt brugt som et absorberende pulver og fortykningsmiddel i kosmetik. Visse former for silica kan forbedre ensartet fordeling af pigmenter i kosmetik og forhindre dem i at sætte sig i makeup, hvilket sikrer en jævn, jævn påføring.
Forskning har vist, at silicananopartikler kan øge absorptionen af ​​andre ingredienser og tjene som et effektivt leveringssystem for antioxidanter (såsom quercetin). Silica kan også forbedre den beskyttende evne af den mineralske solcremeingrediens titaniumdioxid.
U.S. Food and Drug Administration tillader, at silica tilsættes direkte til fødevarer som et antiklumpningsmiddel, og det er blevet fastslået, at det er sikkert som anvendt i en lang række koncentrationer i kosmetik af det uafhængige Cosmetic Ingredient Review-panel. https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/ingredient-silica.html?q=Silica&fdid=ingredients