Rubus Chamaemorus Fruit Juice

Multebær
Beskyttende antioxidant mod daglig forurening. Multebær er en 8-15 cm høj, urteagtig plante, der især vokser i højmoser. De fleste har nok glemt den og kernernes virkning. Vi har ellers brugt den helt tilbage fra før vikingetiden.

Kernerne er meget små, men indeholder en fantastisk potent på især Alpha Linolenic Acid og Gamma Linolenic Acid, som du måske kender bedre som Omega-3 og Omega-6 (GLA). Forstyrrelse af hudbarrierefunktionen forårsaget af epidermal hyperproliferation resulterer i, at huden bliver tør og viser højt transepidermalt vandtab (TEWL). Gammalinolensyre (GLA) er efter sigende effektiv til behandling af TEWL og epidermal hyperproliferation. Eller på mere spiseligt dansk: Disse fedtsyrer styrker din huds beskyttende barriere, mens du efterlades med en dyb, langvarig hydrering af en tør hud. Omega 3 og 6 kan bevare fugt gennem selv de hårdeste vintervejrforhold – bærret selv kan klare frost ned til -20 grader.

Multebærrets kerner har et højt næringsindhold af især Ellaginsyre. Ellaginsyre er en polyphenol, der er effektivt til behandling af rynker og betændelse. En undersøgelse af virkningerne af ellaginsyre viste, at den var effektiv til at beskytte kollagen mod nedbrydning, og viste sig at nedsætte inflammatoriske reaktioner i tør hud på UV-strålingsskader.

Rubus Chamaemorus Oil har også flere af de lækre E-vitaminer, og begge de to der kan trænge igennem huden og øge kollagen niveauet samt sikre optimal regenerering af de skader, som huden får i løbet af en almindelig dag (oxidativ stress). Det vil sige, at os med tør, skadet eller uren hud får hjælp til genopbygning uden arvæv og skader.