Propylene Glycol

Propylenglycol er et fugtighedsbevarende middel (hydrator), der kan forbedre tilførslen af ​​vigtige aktive ingredienser til huden. Det spiller også en rolle i at forhindre formler i at smelte ved høj varme eller fra at fryse ved lave temperaturer.
Også kendt som 1,2-propandiol, bruges propylenglycol i tusindvis af produkter til personlig pleje med en dokumenteret sikkerhed. Som råvare er det en klar, renset væske, der fremstilles syntetisk.
Der er nogle websteder, der angiver, at propylenglycol er virkelig industriel frostvæske, og at det er en stærk hudsensibilisator. De påpeger endvidere, at Material Safety Data Sheet (MSDS) om propylenglycol advarer brugere om at undgå hudkontakt. Hvor ildevarslende dette end lyder, er det langt fra virkeligheden af, hvordan propylenglycol bruges i kosmetikformuleringer.
Cosmetic Ingredient Review Board og andre grupper har analyseret toksikologiske data og eksponeringsundersøgelser vedrørende topisk påføring af propylenglycol som almindeligt anvendt i kosmetik. Deres konklusion var, at det er sikkert og ikke udgør en sundhedsrisiko for forbrugerne. Koncentrationer på op til 73% er blevet rapporteret med leave-on produkter; for skylleprodukter er højere koncentrationer tilladt. https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/ingredient-propylene-glycol.html?q=Propylene%20Glycol&fdid=ingredients