Niacinamide

B3-vitamin
Beroliger huden og modvirker rødme. Nicotinamid er et specielt vandopløseligt B₃-Vitamin, nemlig et amid (også kaldet niacinamid). Det største indhold finder vi i de ældste rugsorter som svedjerug, der har været dyrket i norden siden år 0.

B3 vitaminet er tåleligt af alle hudtyper, og det hjælper eksemplaget og irriteret hud til at kunne tåle andre hjælpende ingredienser. Derfor er den god til alle hudtyper og særligt i kampen mod atopisk hud, eksemer, rosacea eller perioral dermatitis.

Nicotinamid hjælper med at reparere beskadiget DNA og reducere de immunsuppressive virkninger af solinducerede UV-stråler – de såkaldte oxidative stressfaktorer. Sagt på dansk, så hjælper B3 mod nedbrydning af din hud og for tidlige tegn på ældning såsom misfarvning og rynker. Forskning er ikke kommet til en fuld forståelse af, hvordan dette B-vitamin sammentrækker porerne, men det gør det.
Niacinamid- Det er også kendt som vitamin B3. Niaciamid fremmer cellemetabolisme og fremmer syntesen af kollagen og keratin. Dette vil bevirke i et stærkere hårstrå fra en hårsæk, der gerne skulle øges i produktion. Dette bevirker at du oplever et stærkere hår som endda vokser længere. Fysisk beskadiget hår efter varme, kemi mv. genoprettes da niaciamidet binder sig til selv det udvoksede hårstrå. Dette øger glansen og smidigheden i det enkelte hårstrå.