Lactic Acid

Mælkesyre er en alfa-hydroxysyre (AHA) udvundet af mælk. På trods af en sådan naturlig oprindelse er de fleste former, der bruges i kosmetik, syntetiske, fordi den form er lettere at stabilisere og formulere med, plus den er vegansk.
I en pH-korrekt formel (ideelt en pH mellem 3 og 4) og i koncentrationer mellem 5 og 12 % eksfolierer mælkesyren på hudens overflade. Det gør den ved at nedbryde materialet, der holder død hud sammen, så det kan falde naturligt, som det engang gjorde. Mælkesyre har også fugtgivende egenskaber (som natriumlaktat er det en del af hudens naturlige fugtgivende faktor eller NMF).
Ud over disse fordele styrker mælkesyre hudens barriere ved at tilskynde den til at lave flere ceramider, en nøglekomponent i sund hud. Det påvirker også i høj grad hudens mikrobiom og hjælper med at holde dens første forsvarslinje stærk ved positivt at interagere med et neuropeptid i hudens overflade kendt som Substance P, hvilket resulterer i hurtig spredning af tegn på, at huden er stresset.
Ligesom glykolsyre (en anden populær AHA) hjælper den med at lysne en ujævn, mat hudtone. https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/ingredient-lactic-acid.html?q=Lactic%20Acid&fdid=ingredients