Hydroxypinacolone Retinoate

A-vitamin er en kraftig antioxidant, og i sin reneste form ligner det et mørkt, gult salt. Det er derfor, at stærke A-vitamin skønhedsprodukter er gullige i farven, så det er faktisk nemt for dig at teste dine A-vitamin produkter derhjemme.

Da A-vitamin er fedtopløselig, er retinoid det også. Det er derfor, at retinoid fungerer så godt i bekæmpelsen mod hudorme/blackheads, som er én og samme ting. Retinoidet vil opløse tilstopningen, og derfor virker den også mod akne. Din almindelige rens med Cleansing Mask vil klare resten.

En hudcelle er omgivet af en cellemembran, som er lavet af fedtstof, hvilket retinoid kan trænge igennem, og det stimulerer derfor til mere collagen og nye hudceller. Det er altså hele din huds struktur der bliver forbedret. Dette er en opløsning af Hydroxypinacolone Retinoate, som igen er en ester af A-vitaminsyre. Den kan ikke rigtig sammenlignes med retinol (A-vitamin), da den ikke ligner det længere. Den fungerer ligesom tretinoin (eller receptpligtig styrke Retin – A), men med ringe eller ingen hudirritation. Den er faktisk heller ikke længere giftig. Både retinol og hydroxypinacolon retinoat er fremragende ingredienser til huden, men der er nogle væsentlige forskelle, som jeg vælger ud fra.

Det gamle retinol skal nedbrydes over flere trin for at blive omdannet til en retinsyre. Nedbrydningsprocessen forårsager hudirritabilitet og giver uønskede bivirkninger ved bare små doser. En af de væsentlige fordele som Hydroxypinacolon Retinoat har, i forhold til retinol og andre vitamin A-derivater, er, at det ikke kræver en omdannelse til retinsyre. Når det er påført på huden, kan det binde sig direkte til receptorer, hvilket har følgende virkninger: anti-aging (forbedring i udseendet af fine linjer og rynker), reduktion af pigmenteringsmærker og pletter, reduktion af talgproduktion, minimering af porer og en forbedring af hudteksturen. Desuden kan der også forventes øget hydrering og en forbedring af hudens glød.

En sidste væsentlige fordel ved A-retinoid er dens ingrediensstabilitet i forhold til andre former for A-vitaminer. Du får de samme 5% i første, som i sidste dråbe. Selvom hydroxypinacolon retinoat repræsenterer en ny generation af retinoider, så tror jeg bestemt på, at vi vil se det blive brugt mere og mere i fremtiden.