Glycolic Acid

Glykolsyre er en type alfa-hydroxysyre (AHA), der ligesom andre ingredienser i kategorien kan fungere som et vandbindende middel og, når det er korrekt formuleret og brugt i koncentrationer på 5 % eller mere, som en eksfoliering. Mens der er flere andre typer AHA, er glykolsyre langt den med mest forskning, der understøtter dens effektivitet.
I sin egenskab af eksfoliering kan den hjælpe med at fjerne død hud for at forny hudens overflade, hvilket resulterer i forbedring af adskillige ældningstegn, herunder solskader, ujævn tone, ru, flagende hudpletter, fine linjer og rynker. Disse fordele kan opnås ved at vælge en leave-on AHA-eksfoliering, der indeholder 5-10 % glykolsyre, når den bruges som den eneste eksfolierende syre. Det skal også formuleres ved en pH-værdi mellem 3-4, hvor der sker optimal eksfoliering.
Undersøgelser viser også, at glykolsyre markant øger hudens hydrering. Det gør det ved at hjælpe huden med at fremstille stoffer som mucopolysaccharider, som hjælper med hydrering ved at øge hudens naturlige indhold af hyaluronsyre, hvilket igen øger modstandskraften og forbedrer tekstur.
En spændende ny bemærkning om glykolsyre: Ny forskning viser, at den endda kan beskytte huden mod UV-skader (udover at reducere dens skadelige eftervirkninger), selvom der skal laves flere undersøgelser (og det erstatter selvfølgelig ikke behovet for solcreme). Det er værd at bemærke, at de fleste AHA-produkter har en advarsel om ubeskyttet soleksponering, da den måde, hvorpå AHA'er eksfolierer, afslører frisk ny hud, der kan være mere modtagelig for solskader.
Glykolsyre forekommer naturligt i sukkerrør, men er mest effektiv, når den syntetiseres i et laboratorium, hvor dens styrke og koncentration er optimeret til brug i hudpleje. Brug af plantesukker, som sukker ahorn, til deres glykolsyreindhold er en mulighed, men hovedparten af ​​det reimiserede for effektivitet, renhed, stabilitet og pH, alt afgørende for at få effektive glykolsyreprodukter. https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/ingredient-glycolic-acid.html?q=glycolic%20acid&fdid=ingredients