Glyceryl Stearate

Glycerylstearat er en blanding af portioner af glycerin og stearinsyre. Selvom det findes naturligt i den menneskelige krop og kan stamme fra dyr, er det meste af glycerylstearat, der bruges i kosmetik, planteafledt (såsom fra olivenolie eller kokosnød) eller fremstillet syntetisk. I sin rå form er det et hvidt eller cremefarvet vokslignende fast stof.
Glycerylstearat fungerer som et blødgørende middel, overfladeaktivt middel og emulgator i hudplejeprodukter. Dens emulgerende egenskaber er meget alsidige, hvilket gør den til en værdifuld og skånsom tilføjelse til flere typer emulsioner, såsom olie-i-vand eller vand-i-olie, hvor den hjælper med at understøtte fordelene ved hudfornyende ingredienser såsom ceramider og fedtstoffer. syrer. Dens fugtgivende egenskaber hjælper huden til at se og føles blødere og glattere. Det danner også en barriere på huden, der hjælper med at forhindre vandtab. Derudover bruges glycerylstearat som fødevaretilsætningsstof.
Cosmetics Ingredient Review Panel har fundet, at glycerylstearat er sikkert inden for dets typiske brugsniveauer på 1-10 %. Undersøgelser har også vist, at det ikke er sensibiliserende, og planteafledt glycerylstearat er tilladt til brug i kosmetik og produkter til personlig pleje, der markedsføres i Europa. https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/ingredient-glyceryl-stearate.html?q=Glyceryl%20Stearate&fdid=ingredients