Fructooligosaccharides

Fructooligosaccharider (FOS) er en type oligosaccharider og kulhydrater, der bruges i hudpleje på grund af deres fugtighedsbevarende, præbiotiske og potentielle antioxidantegenskaber. De er sammensat af korte kæder på 3-10 fruktoseenheder.
De forekommer naturligt i planter og findes ofte i hvidløg, sukkerroer, cikorie, løg og banan, blandt andre frugt og grøntsager. Selvom det er naturligt, kan fructooligosaccharider også fremstilles syntetisk via fermentering til brug i kosmetik.
Som et fugtighedsbevarende middel hjælper denne ingrediens med at fremme hudens fugtbevarelse for en smidig fornemmelse. Det nærer og understøtter yderligere et sundt hudmikrobiom gennem dets præbiotiske egenskaber. Præbiotika er fødekilden til probiotika, de "gode" bakterier, der hjælper kroppen og hudens overflade med at bevare mikrobiel balance.
Nylige undersøgelser beskriver også den potentielle antioxidantaktivitet af fructooligosaccharider. Denne gruppe af ingredienser er sikre til brug i kosmetik uden koncentrationsbegrænsninger. https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/ingredient-fructooligosaccharides.html?q=Fructooligosaccharides&fdid=ingredients