Ethylhexyl Triazone

Ethylhexyltriazon er en syntetisk solcremeingrediens kendt for fremragende evne til at hjælpe med at beskytte huden mod UVB-stråler. Det er i øjeblikket ikke godkendt som solcrememiddel i USA og Canada, men er tilgængeligt på andre markeder i op til 5 % koncentration.
Ethylhexyltriazon giver maksimal beskyttelse ved 314nm inden for UVB-spektret. Som sådan skal det kombineres med andre solcrememidler for at opnå optimal bredspektret beskyttelse. Det hjælper med at øge fotostabiliteten af ​​andre UV-filtre såsom avobenzon.
Ethylhexyltriazons uopløselighed i vand gør det favorabel i vandbestandige formuleringer. På bagsiden kan det være svært at formulere med i vandbaserede formler; dog har kemikere fundet måder at omgå dette ved at udvikle unikke leveringssystemer, herunder indkapslingsmetoder.
Det skal bemærkes, at forskere påpeger, at ethylhexyltriazons høje molekylvægt (823,07 g mol−1) begrænser dets indtrængning. Dette er en god ting, da du ønsker, at dine solcremeingredienser forbliver i de øverste hudlag, hvor de bedst kan give en første forsvarslinje mod skadelige UV-stråler. Begrænsning af penetration af UV-filtre som dette reducerer også risikoen for at opleve en sensibiliseret reaktion. https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/ingredient-ethylhexyl-triazone.html?q=Ethylhexyl%20Triazone&fdid=ingredients