Dimethicone

Dimethicon er en type silikone (teknisk kendt som en ikke-flygtig/lineær silikone). Det er en af ​​de hyppigst anvendte blødgørende (blødgørende) ingredienser i fugtighedscreme, kendt for sin blidhed og effektivitet.
Dimethicon er anerkendt som et "hudbeskyttende middel" af U.S. FDA, når det bruges i håndkøbsprodukter i koncentrationer på 1-30%. Den danner en luftgennemtrængelig barriere, der arbejder for at forhindre fugttab, så huden bedre bevarer hydreringen, mens den stadig tillader naturlig sved at fordampe. Den giver en vidunderlig silkeagtig (men ikke fedtet) fornemmelse, hvilket gør den særligt populær i oliefri fugtighedscreme.
Dimethicon kan også bruges sammen med andre ingredienser såsom aluminiumoxid til at overtrække zinkoxid eller titaniumdioxid i solcremeformulering for at hjælpe de aktive stoffer med at fordele sig jævnt på huden, hvilket giver en ensartet beskyttelse.
Dimethicon betragtes som en syntetisk ingrediens, selvom den er afledt af naturligt silicium. Det har en lang erfaring med at blive anerkendt som sikkert i kosmetiske produkter. https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/ingredient-dimethicone.html?q=Dimethicone&fdid=ingredients