Cocamidopropyl Betaine

Cocamidopropyl betain er et skånsomt overfladeaktivt stof, der bruges i hudplejeprodukter, hovedsageligt ansigts- og kropsvaske, der næsten altid bruges som et sekundært rensemiddel, nogle gange omtalt som et co-overfladeaktivt middel. Når det bruges alene som det eneste rensemiddel, er det generelt for mildt til at rense voksen hud og hår, men det bruges nogle gange som det eneste rensemiddel i produkter til børn. I enhver skylle-off-formel hjælper den også med at øge skum- eller skumeffekten af ​​rensemidler.
Cocamidopropylbetain kan være planteafledt (oftest fra kokosnød) eller syntetisk, hvor begge former anses for sikre til brug i kosmetiske produkter. Det anses for lav risiko for sensibilisering af huden, selvom urenheder som følge af dårlig fremstilling - og ikke cocamidopropylbetain i sig selv - øger risikoen, hvilket understreger vigtigheden af ​​at vælge velformulerede hudplejeprodukter.
Cocamidopropyl betain er godkendt til brug op til 3 % i leave-on-produkter, men dets koncentrationsområde for skylleformler er meget bredere, typisk mellem 4-40 % afhængigt af formlens egenskaber. https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/ingredient-cocamidopropyl-betaine.html?q=Cocamidopropyl%20Betaine&fdid=ingredients