Cetearyl Alcohol

Cetearylalkohol er en fedtalkohol, der er en blanding af cetyl- og stearylalkoholer. Det kan udvindes naturligt, som i kokosfedt alkohol, eller fremstillet syntetisk. I modsætning til de hudforværrende/tørrende former for alkohol (typisk angivet som SD-alkohol, denatureret alkohol eller isopropylalkohol), er cetearylalkohol et blødgørende middel, der er blidt, sikkert og godt for huden.
Ud over cetearylalkohols blødgørende evne til at give en blødgørende og udglattende effekt, bruges den også som bæremiddel for andre ingredienser. Derudover kan den bruges til at ændre tykkelsen af ​​en formel eller til at påvirke skummende kapacitet af et rensemiddel.
Det er næsten altid kombineret med ingredienser, der føles ens, for at skabe et produkts tekstur og glidefornemmelse, når det påføres huden.
Ifølge det amerikanske FDA må kosmetiske produkter mærket "alkoholfri" indeholde cetearylalkohol, fordi virkningerne er så forskellige fra hudskadelige former for alkohol. Vi gentager: fedtalkoholer som cetearylalkohol udgør ikke en risiko for at sensibilisere eller udtørre din hud.
Som råmateriale er cetearylalkohol et hvidt, voksagtigt fast stof (ofte i flageform). Det er ikke opløseligt i vand, men er opløseligt i alkohol og olier. I de fleste hudplejeformler er cetearylalkohol til stede i en koncentration på under 5 %, selvom højere mængder er tilladt. https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/ingredient-cetearyl-alcohol.html?q=Cetearyl%20Alcohol&fdid=ingredients