Capryloyl Glycine

Capryloylglycin er et syntetisk aminosyrederivat, der fungerer som et hudblødgørende eller hårplejende middel. Afhængigt af formlen kan den også bruges som overfladeaktivt middel.
Capryloylglycin hjælper med at beskytte hudens overflade mod vandtab og kan øge effektiviteten af ​​kosmetiske konserveringsmidler, hvilket tillader mindre mængder at blive brugt (en funktion, der minimerer risikoen for en sensibiliseret reaktion).
Som et råmateriale beskriver leverandører af denne ingrediens det som et hvidt til råhvidt pulver.
I 2017 anså Cosmetic Ingredient Review Expert Panel capryloylglycin for sikkert som brugt i kosmetik. Deres rapport undersøgte produkter indeholdende op til 2%.
Som en sidebemærkning er capryloylglycin også blevet undersøgt som en vigtig topisk ingrediens til at hæmme overdreven kropshårvækst. En undersøgelse viste, at en koncentration på 4 % (sammen med sojaisoflavoner) var vellykket i denne henseende på grund af dens evne til at hæmme et enzym, der findes i hårsækkene. https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/ingredient-capryloyl-glycine.html?q=Capryloyl%20Glycine&fdid=ingredients