C12-15 Alkyl Benzoate

C12-15 alkylbenzoat bruges som blødgørende middel (hudblødgørende, fugtforseglende), teksturforstærkende og dispergeringsmiddel i kosmetik. Denne almindelige, syntetiske ingrediens er en ester, der er opløselig i olie og olielignende ingredienser og giver produkterne en let plejende, silkeagtig, ikke-olieagtig finish.
C12-15 alkylbenzoats fremragende opløselighed er en af ​​hovedårsagerne til, at det bruges i så mange solcremer, da det hjælper med at holde de aktive ingredienser jævnt fordelt i formlen. Forskning viser også, at det har evnen til at booste SPF af visse aktive solcreme.
En anden fordel ved C12-15 alkylbenzoat er dets okklusive egenskaber, som hjælper huden med at bevare fugten over en længere periode sammenlignet med nogle andre blødgørende midler, der giver resultater med kortere levetid.
I 2012 vurderede Cosmetic Ingredient Review Expert Panel C12-15 alkylbenzoat som sikkert i den rapporterede brug/max koncentration på det tidspunkt (op til 59 % i leave-on produkter). https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/ingredient-c12-15-alkyl-benzoate.html?q=C12-15%20Alkyl%20Benzoate&fdid=ingredients