Butylene Glycol

Butylenglycol er en almindeligt anvendt ingrediens, der spiller flere roller i kosmetik, herunder som fugtbevarende middel, teksturforstærker, opløsningsmiddel og penetrationsforstærker. Forskning viser, at butylenglycol ikke kun hjælper med at øge vandindholdet i huden (også kendt som hydrering), men kan også bidrage til at mindske ruheden på hudens overflade (afhængigt af hvordan det er kombineret i formlen). Selvom det ikke er kendt som et konserveringsmiddel i sig selv, kan nogle af butylenglycols egenskaber hjælpe med at øge en formels stabilitet mod mikroorganismer, der kan skade hudens overflade.
Som råmateriale er butlyenglycol en klar og tyktflydende væske. Det ligner propylenglycol, men har en lettere tekstur. Det bruges i en lang række koncentrationer med rapporter på op til 50 %, selvom mange leverandører begrænser det til 30 %. Minimumsmængden har en tendens til at ligge omkring 0,5 %, i hvilket tilfælde det typisk er en del af en blanding med planteekstrakter og/eller konserveringsmidler.
Cosmetic Ingredient Review Board har evalueret adskillige toksikologiske tests og anden forskning vedrørende butylenglycol gennem årene og har fastslået, at det er sikkert inden for det brede koncentrationsområde, der i øjeblikket anvendes i kosmetiske produkter. U.S. Food and Drug Administration (FDA) har endda fastslået, at butylenglycol er sikkert som fødevaretilsætningsstof. https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/ingredient-butylene-glycol.html?q=Butylene%20Glycol&fdid=ingredients