Benzyl Alcohol

Benzylalkohol er en organisk alkohol, der forekommer naturligt i nogle frugter (såsom ferskner, abrikoser og tranebær) samt te. Nylige undersøgelser har fundet ud af, at topisk anvendt benzylalkohol kan hjælpe sårheling ved at fremme kollagenproduktionen, men dette er ikke dets primære funktion i kosmetiske produkter. Dens hovedfunktion i kosmetik er som et konserveringsmiddel, og det er blandt de mindst sensibiliserende konserveringsmidler i brug. Benzylalkohol fungerer godt som konserveringsmiddel, fordi det har både antibakterielle og svampedræbende egenskaber.
Høje mængder benzylalkohol kan give produkter en mærkbar blomsterlignende duft, da det er en del af duftsammensætningen af ​​nogle æteriske olier såsom jasmin.
Som en flygtig alkohol kan den udgøre en risiko for følsomhed, når den bruges i store mængder, men den anses for sikker som brugt i kosmetik (normalt i koncentrationer op til 5 %, og den kan bruges op til 10 % i hårfarver). https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/ingredient-benzyl-alcohol.html?q=Benzyl%20Alcohol&fdid=ingredients