Alumina

Alumina er det almindelige navn på ingrediensen aluminiumoxid. Det er et naturligt forekommende mineral, der bruges som et slibemiddel, et fortykningsmiddel og et absorberende middel i kosmetik.
Alumina bruges nogle gange som en del af en belægningsblanding til mineralske UV-filtre i nanostørrelse, såsom titaniumdioxid. Denne belægning holder de meget fine kraftpartikler af mineralsolcremen på hudens overflade, da belægningsmaterialerne har en større molekylstørrelse. Disse belægningsblandinger forbedrer også æstetikken og ensartet påføring af mineralske solcremeingredienser.
I hudplejepræparater anvendes aluminiumoxid i mængder op til 25%. Det er blevet fastslået sikkert som brugt i kosmetik af det uafhængige Cosmetic Ingredient Review-panel. Det er også godkendt af U.S. Food and Drug Administration som et farvetilsætningsstof til brug i visse håndkøbslægemidler.
Aluminiumoxid i sin naturlige form er et hvidt fast stof. Det er det tredje hårdeste naturligt forekommende stof og er den primære bestanddel af rubiner, smaragder og safirer (deres farve bestemmes af små urenheder fundet i tungmetaller). https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/ingredient-alumina.html?q=Alumina&fdid=ingredients