Alcohol Denat

Denatureret alkohol er en udtørrende type syntetisk alkohol, der irriterer huden og, når den bruges i koncentrationer på 10 % eller mere, svækker dens barriere via udtømning eller ukorrekt omorganisering af vitale hudlipider. Typisk, hvis denatureret alkohol er opført som den femte ingrediens eller højere, er det en betydelig risiko for sensibilisering af huden. Denne type alkohol er også kendt som ethylalkohol, SD alkohol og alkohol denat.
Denatureret alkohol kan øge indtrængning af andre ingredienser i huden; dens virkning i denne henseende irriterer imidlertid huden og kan udløse celledød (apoptose). Som et resultat kan en alkoholbaseret hudplejeformel, der indeholder andre dokumenterede irriterende stoffer såsom mentol og/eller duftende olier, være dobbelt dårlig for huden.
Ethylalkohol er i øvrigt den base, hvorfra alkoholholdige spiritus som gin og vodka fremstilles. For at forhindre folk i at drikke kosmetisk alkohol tilsættes et bittert smagende denatureringsmiddel, der ikke påvirker, hvordan alkohol virker i hudpleje, makeup og hårpleje.
Denatureret alkohol bruges i håndkøbsprodukter, herunder solcremer, i niveauer op til 75%. Mængder lavere end dette bruges baseret på formularbehov omkring æstetik og sugeevne. https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/ingredient-denatured-alcohol.html?q=Denatured%20Alcohol&fdid=ingredients