Alcohol

"Alkohol" refererer til en gruppe af organiske forbindelser med en bred vifte af former og anvendelser i kosmetik og i andre typer produkter og løsninger.
Til hud er der gode alkoholer og dårlige alkoholer, svarende til henholdsvis højmolekylære alkoholer og lavmolekylære alkoholer, som kan have blødgørende egenskaber (cetylalkohol) eller fungere som rensende rensemidler som isopropanol.
Der er også godartede former, herunder glykoler, som bruges som fugtighedsbevarende midler til at hjælpe med at fugte og levere ingredienser til hudens øverste lag. Alkoholer med lav molekylvægt - den dårlige for huden - kan være udtørrende og sensibiliserende. De alkoholer, man skal bekymre sig om i hudplejeprodukter, er ethanol eller ethylalkohol, denatureret alkohol, methanol, isopropylalkohol, SD-alkohol og benzylalkohol. Bekymringen er, når en eller flere af disse er opført blandt hovedingredienserne; små mængder i en ellers god formel er ikke et problem.
Ud over at være udtørrende og sensibiliserende kan disse alkoholer forstyrre hudens overfladelag. Alkohol hjælper ingredienser som retinol og C-vitamin til at trænge ind i huden mere effektivt, men det gør den ved at nedbryde hudens overfladelag - ødelægge netop de stoffer, der holder din hud sundere og ser yngre ud på længere sigt.
Alkoholer som SD og "denatureret" skader straks huden og starter en kædereaktion af skader, der fortsætter længe efter, at den er fordampet. En offentliggjort undersøgelse fra 2003 viste, at ved regelmæssig eksponering for alkoholbaserede produkter bliver rensning en skadelig prøvelse - huden er ikke længere i stand til at forhindre vand og rensemidler i at trænge ind i den, og dermed erodere dens overfladelag yderligere.
Det ødelagde også de stoffer i huden, der hjælper med at lindre og forsvare den naturligt mod synlige virkninger af miljøskader.
Hvis det ikke var slemt nok, forårsager eksponering for alkohol, at sunde stoffer i huden bogstaveligt talt selvdestrueres. Forskningen viste også, at disse destruktive, aldrende virkninger på hudens stoffer øgedes, jo længere eksponeringen for alkohol varede; det vil sige, at to dages eksponering var dramatisk mere skadelig end én dag, og det er kun fra eksponering til en koncentration på 3 % (de fleste hudplejeprodukter med denatureret alkohol indeholder større mængder end det).
Kort sagt, for et sundt udseende af huden i alle aldre, er det et uomgængeligt must for hudpleje at undgå produkter, der indeholder store mængder af de udtørrende, sensibiliserende alkoholtyper. https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/ingredient-alcohol.html?q=alcohol&fdid=ingredients