Få en sund og flot hud: 6 ting du skal undgå om vinteren

Huden er udsat nok i forvejen med frost og kulde samt en konstant vekslen mellem kulden udenfor og varmen indenfor. Det er derfor vigtigt, at du passer på huden om vinteren. Her er 6 gode tips til, hvad du bør undgå.

1. Vand og frost
Det siger nærmes sig selv. At gå direkte fra den varme bruser med fugtig hud ud i frostvejr er en dårlig ide. Husk at give huden tid til at optage dine cremer eller olier, inden du går udenfor. Så undgår du udtørring og i værste tilfælde frostbid. Er du særlig udsat i bidende frost eller på skiferie så tag dit bad om aftenen i stedet for om morgenen.

2. Solarie
Solarier udtørrer huden udover at det også giver en masse mulige hudskader. Hvis du er opsat på at få lidt kulør igennem vinteren, så kan visse former for B-vitamin (betacaroten) give dig lidt glød til huden. Alle typer selvbrunere kan også være en stor hjælp til at få lidt kulør uden at skade huden.

3. Konstant varme indenfor uden fugt
Det er dejligt at have det varmt indendørs. Men hvis du ifører dig lune sokker og en hyggelig sweater, og sænker temperaturen bare et par enkelte grader, så vil dit indeklima udtørre din hud væsentligt mindre. Jeg husker, at min mormor og morfar havde små porcelæn vandfordampere, der sad på radiatorerne i stuen. De findes faktisk stadig, hvis du søger på nettet. Og husk at lufte ud et par gange om dagen.

4. Lange varme bade
Jo længere og varmere dine bade er, jo mere naturligt fedtstof fjernes fra din hud. Måske har du oplevet, hvor tørre dine hænder bliver efter en stor opvask med masser af varmt vand? Prøv istedet at gøre dine bade korte – og måske endda springe en enkelt dag over og tage en etagevask i stedet. Dine tørre skinneben vil elske dig for det.

5. Renseprodukter med sæbe og alkohol
Alle sæber og alle typer af alkohol vil udtørre din hud. Som om kulde og tørt indeklima ikke var nok, så vil disse renseprodukter forværre en tør, vintertræt hud. Men det her punkt er nemt at gøre noget ved. Find et renseprodukt uden sæbe og alkohol – der er masser på markedet. Tag fx et kig på min Cleansing Mask  en rensemaske, som skal bruges blot 30 sekunder morgen og aften.

6. Fornægte fede cremer/salver
Jeg ved, at der er rigtig mange, der nærmest frygter fede cremer og salver. Men det er faktisk det, der skal til. Brug den eventuelt om natten: Sov med en fed salve i hele ansigtet, så burde du have mættet huden nok til hele den efterfølgende dag. Tro mig når jeg siger, at de på Grønland er mere bange for at gå ud uden en fed salve, end de er for alle de mange myter, der findes om fede cremer. Jeg bruger selv min Repair om natten – det er mit mest solgte produkt, som virkelig giver huden et fugtboost!

Husk at klæde dig varmt på
– og at et stort smil er den nemmeste måde at dele varme ud til andre på din vej.

Knus Raz