E-vitamin

Ved høje temperaturer, eller ved UV-påvirkning nedbrydes alt levende væv. Dette kaldes for oxidativ stress. Det sker på alt organisk materiale, det er derfor at din olivenolie, din øl eller dine Raz Skincare skønhedsprodukter, ofte er i farvet emballage. Det er for at beskytte mod nedbrydning, fra solens skadelige stråler.

Hvad er E-vitamin?

E-vitamin er en kraftig antioxidant, og et af de mest brugte vitaminer i skønhedsbranchen. E-vitamin kommer i otte forskellige former, men kun to af dem, tocopheryl acetate og tocopherol, kan optages igennem huden. Det er derfor dem, du kan finde på ingredienslisten på dine produkter med. E-vitamin.

E-vitamin som antioxidant styrker hudens forsvar mod nedbrydning af celler (ældning af celler) og mod frie ilt-radikaler fra den naturlige nedbrydning der sker igennem forurening, sol og lign. Netop cellemembranen er den som E-vitamin er så god til at beskytte. At sikre at den ikke nedbrydes og cellen dør eller beskadiges.

Når solens stråler rammer din hud, om det er bag et vindue eller under en parasol, vil huden opleve denne nedbrydning, den oxidative stress. Det sker både om du har solcreme på eller ej. Selvfølgelig mest, hvis du glemmer solcremen.

Lider du af soleksem, vil du ofte opleve eksemen selv hvis du har SPF50 på hele kroppen, det er netop fordi solen stadig skader os.

Det er derfor at flere og flere medier skriver at vi skal komme E-vitamin i vores solcreme. Enkelte brands gør det selv, men det er langt fra alle.

Hvad siger de andre?

National Library of Medicine
UVB strålers DNA-skader på epidermis hæmmes af Alpha Tocopherol (E-vitamin)

Scientific Reports
E-vitamin hæmmer UVAI-induktion af oxidativ genereret DNA-beskadigelse i hudceller. Vores data viste, at DNA-beskadigelse af UVA-inducerede DNA-skader kan hæmmes ved indførelsen af E-vitamin enten før eller efter bestråling.

Helsam
E-vitamin øger det antioxidante forsvar i huden og beskytter og reparerer. Da E-vitamin til en vis grad absorberer UV-lys, modvirkes solskader. Det er derfor effektivt at bruge en E-vitaminolie sammen med en solcreme, inden du bevæger dig ud i solen. Nogle solcremer indeholder faktisk allerede E-vitamin.

Matas
E-vitamin den store heler. Du finder E-vitamin i rigtig mange anti-age-cremer, fordi den udover at forebygge for tidlig ældning i huden også er effektiv mod solskader.

Femina
E-vitamin, der er et af de kraftigste antioxidanter, der findes, modvirker også solskader, da de til en vis grad absorberer UV-lys, så det er effektivt at bruge en E-vitaminolie sammen med en solcreme, inden du lægger dig ud i solen.

DermatologyTimes
Der er et væld af videnskabelige beviser fra prækliniske og kliniske undersøgelser, der demonstrerer effekten af orale og topiske antioxidanter til tilvejebringelse af fotobeskyttelse og reversering af kronisk fotobeskadigelse. I sin egen forskning har Dr. Burke fokuseret på E-vitamin og spormineralet selen.

Brug

Jeg anbefaler at du tømmer en pipettefuld Raz Skincare E-vitamin i den håndfuld Solcreme du skal bruge til kroppen. Bland det sammen, og så nemt er det faktisk.

Du skal ikke bekymre dig om dit ansigt, for Raz Skincare Face Creams har både SPF30 og masser af E-vitamin.

E-vitamin kan fremstilles syntetisk og helt gennemsigtigt. Hos Raz Skincare udvinder vi E-vitaminet fra solsikker, som gør Danmarks marker smukkere når de står og blomstrer, ligesom Raz Skincare E-vitamin gør dig smukkere.

E-vitamin i naturen er et tyktflydende fedtstof. Da Raz Skincare ikke blander den op, men tilbyder din hud 100% rent E-vitamin, er det et ret klistret produkt.

Skønhedsekspert Raz